понеділок, 24 лютого 2014 р.



    Національна премія України імені Тараса Шевченка – найважливіша творча відзнака в незалежній Україні. Шевченківська премія увінчує найяскравіші твори літератури та мистецтва.
     «Вона, безумовно,  є творчим стимулом і предметом гордості за імена і твори, які поповнювали і поповнюють скарбницю літератури і мистецтва…», - сказав Роман Лубківський.
      До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка в бібліотеці для учнівської молоді організовано книжкову виставку «Коронація українського слова». На ній представлені книги письменників-лауреатів  Національної премії імені Тараса Григоровича Шевченка з 1962 по 2013 рр., які є у фондах бібліотеки.
Ця творча нагорода має незаперечний авторитет в Україні та в усьому світі. За всі роки існування премії нараховується понад 570 Шевченківських лауреатів. Серед відзначених – наші земляки. 
Творчість багатьох з них вивчається на уроках літератури, тому ця виставка викликала інтерес учнів. Адже не всі знали – хто  з письменників та за які твори в різні роки одержали найвищу літературну нагороду країни. Цікава виставка ще й тим, що на ній розміщені портрети авторів книг-лауреатів.
Тож запрошуємо усіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку і ознайомитись з книгами письменників-лауреатів Національної премії – їх біографією та літературною творчістю.





Немає коментарів:

Дописати коментар