Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 5 грудня 2017 р.

Пліч-о-пліч із захисниками України

     5 грудня, в Міжнародний день волонтера,  в бібліотеці-філії №4 відбулася героїко-патріотична година «Пліч-о-пліч із захисниками України».
На зустріч з керівником відомого в нашому місті осередку громадської організації Всеукраїнського об’єднання «Майдан» Кременчук Ганною Павленко була запрошена молодь.  
      Ганна Михайлівна розповіла присутнім, що кременчуцька волонтерська організація брала активну участь в подіях київського Майдану. Кременчуцькі  волонтери  змінами їздили до столиці, возили провізію, теплі речі, стояли під Верховною Радою. Вона наголосила,що волонтерство - це поклик душі, активна життєва та громадська позиція, це небайдужість,співчуття до оточуючих.
     Керівник волонтерської організації поділилася своїми спогадами  про поїздку в зону АТО волонтерів кременчуцького «Майдану», про те, як волонтери виявляють потреби воїнів, збирають допомогу, закуповуючи все необхідне і відвозять на фронт. Від самого початку антитерористичної операції громадські активісти підтримують наших бійців, попри всі ризики та небезпеки, стабільно постачають гуманітарну допомогу навіть у найгарячіші точки, на передову.
     Ганна  Михайлівна відповіла на численні запитання молоді про специфіку роботи, про діяльність волонтерів та їх  досягнення.
Зовсім скоро, на день Святого Миколая, кременчуцькі волонтери знову поїдуть на передову, і цього разу вони  повезуть не лише теплі речі та харчі, а й теплі листівки, дитячі малюнки з побажаннями повернутися додому живими й здоровими. Такі листівки є сильними оберегами для людей в окопах.

     Атмосфера заходу була невимушеною, доброю, насиченою людськими емоціями та спонукаючою до роздумів кожного з нас про те, як долучитися до добрих справ волонтера та як проявити свідому позицію громадянина України.










Немає коментарів:

Дописати коментар