Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 13 листопада 2014 р.



    Понад 12 років  16 листопада світ святкує  Міжнародний день толерантності. Цей день був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженого у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.

   У ній йдеться  про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної незалежності  чи кольору шкіри. Толерантність –  поняття про активну моральну позицію, психологічну готовність до терпіння. В українському сприйнятті толерантність – це почуття любові і поваги. Потрібно  віддати  шану  кожному українському герою, який в час воєнного лихоліття боровся і бореться  за визволення  рідної  землі  від  тоталітарних загарбників.
          Свою Україну  любіте,
          Любіть її  во время люте,
          В останню тяжкую минуту
          За неї Господа моліть.
   Пам’ятаймо цей заклик  Великого Кобзаря. Якою буде Україна в майбутньому, вирішувати і вам молодим. То ж гуртуймося навколо національної ідеї, будьмо гідними наших славетних  ровесників, які віддали і  віддають своє життя за Україну.
       13 листопада в бібліотеці-філії  №4 відбулася  година порозуміння: «Толерантність – прагнення  до діалогу». З учнями 11 класу ЗОШ № 8 проведено  тренінг  психологом Кременчуцького ліцею нафтопереробної промисловості Бурдак Елеонорою Федорівною.
   За  допомогою  тестів  учні  змогли  визначити, наскільки  кожен із них являється толерантним. Вони для себе зрозуміли , що не  витрачаючи сили на  конфлікти, побутові війни, кожному доцільно  сформувати у собі  толерантність  як  рису  характеру.
        Досить яскраво проблему  толерантності   висвітила завідуюча бібліотеки Рєзнік Ж.М. у творах  класичної  та  сучасної  дитячої  літератури. Це і в Кіплінга «Маугли», в романі І.Тургенєва «Отцы и дети», О.С.Пушкіна «Евгений Онегин», в казковій фантастичній історії Ролінга про Гаррі Потерра, в байках І.Крилова «Лебедь, щука и рак», «Волк и ягненок», «Слон и Моська», в романі американської письменниці  Гаррієт Бічер-Стоу  «Хижина дяди Тома» та ін.
        Тільки мир  і  злагода, взаємодопомога, подолання  особистого  егоїзму приносить щастя  і  впевненість  в  майбутньому.
         Цінуйте  в  кожній  людині  особистість і  поважайте  її  думки, почуття, переконання. Сьогодні  варто  замислитися  над  цим  і  зробити  себе і  світ  хоч  на  краплинку  добрішим  та  толерантнішим.











Немає коментарів:

Дописати коментар