Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 15 березня 2017 р.

Лялька-мотанка – оберіг наших душ



     Лялька-мотанка – це одна з найдавніших народних іграшок, яка, пройшовши крізь тисячоліття, існує і є дуже популярною навіть сьогодні. Це не просто іграшка, а річ, яка захищає людину від неприємностей та бід, оберігає дім, сім’ю, господарство, сон господарів. І, звичайно, це – витвір мистецтва, яким можна милуватися, дивуючись фантазії майстра. 
     Є серед користувачів бібліотеки-філії № 4  творча людина, вироби якої можуть прикрасити будь-яку оселю. Це – Ірина Залюбовська. Саме її ляльки-берегині представлені на виставці поробок «В руках майстрів народжується диво»


     Кожна лялька,  з любов’ю створена пані Іриною,  відрізняється одна від одної. Всі вони мають свій образ, характер, навіть своє власне ім’я, яке народжується в процесі виготовлення оберегу. 


     Коли працівники бібліотеки вперше побачили цих яскравих красунь, одразу намагалися в кожній відшукати  риси,  притаманні комусь з представниць колективу.


     Ця виставка не залишила байдужим жодного відвідувача абонементу. І дорослі, і діти уважно роздивляються рукотвори, деякі цікавляться як їх можна придбати або навчитися робити власноруч. Адже така лялька може стати вишуканим подарунком для будь-якого поціновувача мистецтва. Нам відомо, що одна берегиня вже поїхала в далеку Канаду, друга – в Росію.


     Іншу мотанку, яку звуть Оксана, майстриня подарувала бібліотеці. Сподіваємося, що вона тепер буде оберігати і надихати колектив на творчі ідеї. Також пані Ірина пообіцяла провести майстер-клас по виготовленню цих дивовижних оберегів. 


     Ознайомитися з іншими роботами Ірини Залюбовської можна на її сторінці  Вконтакте   https://vk.com/id352493378 


Немає коментарів:

Дописати коментар