Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 27 вересня 2017 р.

ХХІ міжнародна екологічна конференція 


       В с. Омельник відбулася щорічна XXІ міжнародна науково-практична конференція «ОЦІНКА ТЕХНОГЕННОГО ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ. НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЧИСТКИ ПРОМВИКИДІВ, ЗВОРОТНИХ ВОД, ПЕРЕРОБКИ ВІДХОДІВ», яка тривала 5 днів. 

Мета конференції:

 - надання інформаційно-консультативних послуг у галузі охорони навколишнього середовища;
- обмін досвідом працівників екологічних відділів органів місцевого самоврядування, підприємств, наукових організацій, контролюючих органів, закладів екологічного спрямування;

- презентація наукових розробок, проектування будівництва природоохоронних об'єктів.       

      Серед учасників конференції керівники науково-дослідних інститутів, спеціалісти-екологи державних підприємств і установ, представники громадських екологічних організацій та культурно-освітянських закладів, які працюють для популяризації екологічних знань серед громади.

    Про сучасний екологічний стан в Полтавській області доповів Ткаченко Олександр Петрович, в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації.

      Проблему утилізації ртутьвміщуючих ламп на Полтавщині підняла головний спеціаліст Полтавської міської ради Соколова Н.П.
    Окремий день був присвячений екології Кременчука. Про стан забруднення атмосферного повітря в місті розповіла начальник Кременчуцької лабораторії контролю Данченко О. Б. 

     Демьохін Геннадій Анатолійович, кандидат географічних наук, заступник головного інженера ПАТ «Укртатнафта» з питань екологічної безпеки присвятив свій виступ мінімалізації впливу нафтопереробки на довкілля.     

     Розглядались також питання впровадження методів очистки стічних вод на очисних спорудах, вплив інновацій в технології переробки нафти на екологію та ін.  Після докладів була організована екскурсія по території нафтоперереробного заводу.       

 Директор КЕНЦУМу Бєльська Валентина Василівна презентувала роботу свого закладу в сфері практичної природоохоронної діяльності, висвітлила проблеми екологічного виховання підростаючого покоління. У практичному блоці презентації для учасників конференції було проведено квест по дендропарку «Івушка».   











       Бібліотека-філія № 4 прийняла участь у конференції з презентацією та докладом на тему «Креативні форми роботи бібліотеки з екологічної просвіти громади». 


       Байрак Олена Миколаївна – доктор біологічних наук, професор, директор  Центру заповідної справи Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди  провела для учасників конференції екскурсію по території дендропарку "Івушка". 












      Після цього презентувала свою нову книгу "Хто садить дерево благословен", присвячену 10-річному ювілею закладення дендропарку, та подарувала це видання у фонд бібліотеки. Завідуюча відділом обслуговування  філії Баланчук М.В. подякувала за цінний для бібліотеки, як центру екологічної освіти, подарунок та розповіла присутнім про те, як буде популяризуватися ця книга серед спеціалістів-екологів та громадської спільноти Кременчука. 



Автограф для бібліотеки

В планах бібліотеки зробити презентацію цієї книги на яку запросити засновників дендропарку, організувати екскурсію на його територію для бібліотечних працівників та користувачів філії.


Фото на згадку



Немає коментарів:

Дописати коментар