Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 11 грудня 2017 р.


Всеукраїнський правовий тиждень


Відповідно до Указу Президента України Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
Щоб долучитися до проведення  Всеукраїнського тижня права, в бібліотеці-філії № 4 відбувся правовий бібліодартс «Знаєш – відповідай, не знаєш – запитай» для учнів   10  класу ЗОШ № 26. Найближча мета старшокласників -  визначити і знайти своє місце у суспільстві. Кожний із нас – частинка суспільства, і наскільки гармонійним буде наше співіснування, залежить від кожного з нас  як особистості. Людина від народження наділена правами, а з часом у процесі життя, після досягнення встановленого законом віку, набуває здатності мати обов'язки і нести відповідальність за свої дії. Реалізовувати свої права, не порушуючи при цьому прав і інтересів інших – це своєрідне мистецтво. Досягти такого балансу можливо тільки завдяки високій правовій свідомості. 
В заході охоче взяла участь Світлана Олександрівна Терещенко –начальник відділу правопросвітництва Кременчуцького міського центру правової допомоги.  Вона професійно  і цікаво розповіла учням про правову допомогу, яку надає центр мешканцям нашого міста. Учні мали можливість поспілкуватися з професійним юристом, послухати його поради, отримати відповіді на запитання щодо своїх прав і обов’язків.




Сподіваємось, що такі зустрічі дуже корисні для молоді, адже життя інколи подає нам такі уроки, що ми волею-неволею починаємо відстоювати свої права. Тому важливо сьогодні знати кожному хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав.


Із задоволенням учні брали участь у конкурсах і вікторинах «Юридична абетка», «Інтелектуальний штурм», «Знання – сила», «Життєва ситуація», «Найкмітливіший», де в ігровій формі продемонстрували те, наскільки вони знають свої права і вміють орієнтуватися в нормах законів.




Захід пройшов в доброзичливій атмосфері і залишив не тільки приємні емоції, а й нові знання в області права.

Немає коментарів:

Дописати коментар