Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 18 квітня 2018 р.


Хто садить дерево – благословен!




  Сьогодні, 17 квітня, у бібліотеці-філії №4 відбулася  прем’єра книги «Хто садить дерево – благословен!» Олени Байрак.  Гості заходу є головними героями книги. Авторка  також сьогодні мала бути з нами, але на жаль, у лютому цього року її життя трагічно обірвалося в автокатастрофі.
Крилатий вираз Максима Рильського «Хто садить дерево – благословен!» не випадково взятий за назву книги, в якій за мету поставлено не просто висвітлити етапи та результати розбудови дендропарку «Івушка» в селі Омельник, а розповісти про людей, волею, бажанням і працею яких створювались його насадження. Кожен парк  має свою історію, в основі якої – певна ідея, і її втілення – це праця багатьох людей, яких об’єднує бажання прикрасити довкілля.


В своїй книзі Олена Байрак розповідає про створення парку, про різноманітність його рослин і особливу увагу приділяє всім фахівцям і волонтерам, які приймали участь у створенні цього дива. Завдяки фотофактам та цитатам із щоденника Олени Миколаївни можна прослідкувати весь шлях розвитку та перетворення території санаторія на унікальний дендропарк.


         До бібліотеки на презентацію завітали знані в місті екологи: члени громадської організації «Екологічний клуб «Омельник» (голова – М.В. Бєсєдін), який розповів про ідею створення дендропарку «Івушка».


Про унікальну колекцію високодекоративних, екзотичних, рідкісних деревних рослин на території дендропарку розповіла Лариса Леонідівна Машина – головний спеціаліст відділу екологічної безпеки виконавчого комітету Кременчуцької міської Ради.



Своїми спогадами про заснування дендропарку поділилась Гальченко Надія Павлівна – кандидат біологічних наук, доцент Державного Кременчуцького Національного університету ім.. Остроградського.



Учні с цікавістю прослухали розповіді учасників заходу та переглянули кадри з архіву бібліотеки про дендропарк, Олену Байрак та її колег. Таким чином познайомилась молодь з дивовижною людиною, яка словом і ділом прикрашала світ навколо себе, з її творчістю.  Цікаво було прослухати також записи пісень у виконанні самої авторки книги.

 Сподіваємось, що діти отримали естетичне і пізнавальне задоволення від нашої зустрічі та виникне у них бажання відвідати дендропарк найближчим часом.

Немає коментарів:

Дописати коментар