Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

неділя, 23 липня 2023 р.

 

Казкотерапія в бібліотеці

     23 липня у філії №1 КЗК КМПБ відбулася  година арт-терапії «Чарівний світ казок» разом з Лілією Мелещенко, практичним психологом ліцею №17 «Вибір» ім. М.Г. Неленя.

   Казкотерапія — один з способів психотерапії. Зміст її полягає у створенні особливої казкової атмосфери, яка робить мрії реальністю, дозволяє побороти власні страхи та комплекси.

            Діти прийшли на захід в образах різних казкових героїв. Тут були ельфи і відьми, феї і чаклуни. Учасники розділилися на дві команди та згадували відомі всім казки. Одна команда – назву казок з жіночим іменем, а друга – з чоловічим.  Жваво брали участь у грі «Мозаїка». Цікавою була вікторина про магічних істот. А танцювальна хвилинка принесла дітлахам справжню розкутість та насолоду.

         Бібліотекарі провели огляд літератури та познайомили маленьких учасників заходу з казками, що є у фонді бібліотеки.

Діти вжилися в образ героїв, відчули себе учасниками казкових подій, а веселий фінал дав відчуття позитиву, яке так потрібно сьогодні всім дітям. Адже вони часто переживають і страх, і проблеми, і різні дитячі комплекси.

Казкотерапія корисна для всіх!







Немає коментарів:

Дописати коментар