понеділок, 11 грудня 2023 р.

Національний тиждень читання в Україні

 

Читання - це дивовижний світ, що розкривається на сторінках книги, зближує нас, як добрий сон, що оселяється в серцях маленьких і дорослих читачів. Національний тиждень читання в Україні, який ініційований Українським інститутом книги, цьогоріч розпочався 4 грудня 2023 року та проходить під гаслом «Бути своїми». Це важлива ініціатива, спрямована на підвищення читацької культури серед людей різного віку та соціальних груп. Його мета полягає у залученні до читання як основного інструменту для саморозвитку, освіти та розваги.

         Тиждень читання - це час, коли наше світосприйняття розширюється, мов тонка нитка, що перетинає кожен момент нашого життя. Книга - це не лише збірка сторінок, але й путівник у світ фантазії, знань та мудрості. Цей тиждень надає можливість відчути пульс слова, яке розкриває невідоме, відкриває нові перспективи та надихає на подорож у світ уяви. Це час, коли читання перетворюється на цікаву подорож, де кожна сторінка - це нова країна, а кожен рядок - це дороговказ у світ думки та відчуттів.

         В перший день Національного тижня читання у філії № 1 КЗК КМПБ юні користувачі читали рядки з книги Всеволода Нестайка «Тореодори з Васюківки», яка є перлиною дитячої літератури України.

         Всеволод Нестайко - вічний співець неймовірних пригод і фантастичних світів! Його талант зводити читачів з розуму, переносячи в унікальні та неймовірні пригоди, робить його творчість нескінченно захопливою та незабутньою. "Тореодори з Васюківки" - це справжня скарбниця національного гумору, що виткана з цінностей та мудрості. В книзі простежується веселий погляд на життя, уміння радіти маленьким радощам та жартувати навіть у найскладніших ситуаціях. На сторінках цього твору проступають цінності сім'ї, дружби, взаємодопомоги, що нагадує про важливість добра та толерантності у нашому житті.

        Нехай цей тиждень стане святом для душі, коли кожен знайде у книзі те, що розкриє його серце і розширить горизонти розуму. Нехай звучить українська книга, в кожному рядку якої відбивається велич та глибина української культури, висвітлюються вікові традиції та сучасні переживання.

     Будьмо своїми! Читаймо разом!




Немає коментарів:

Дописати коментар