Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 16 листопада 2017 р.



 „ Толерантність і доброта – два крила,
                           на яких тримається людство”                                    
   Понад 20 років 16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності, що урочисто був проголошений "Декларацією принципів толерантності", затвердженою у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.
   На Землі повинні дружити  малі і великі, товсті і худі, білі й чорні, дорослі й діти – усі мусять домовлятися між собою. До такого висновку дійшли учасники години спілкування "Ксенофобія? Ні - толерантність!" під час чергового засідання молодіжного клубу "Гармонія", яке відбулося 16 листопада в бібліотеці-філії №4.  Розбираючись в такому питанні як ксенофобія, юнаки та дівчата вчилися  бути толерантними. Адже, починати треба саме  з себе. Як це зробити? Як розібратися, наскільки кожний з нас толерантна людина? Як  треба змінити  себе, щоб не бути ксенофобом?
  Відповіді на ці запитання допомогла знайти   психолог Регіонального центру професійної освіти №1 м. Кременчука Бурдак Елеонора Федорівна. Вона провела тестування "Яка ви людина", запропонувала кожному учаснику заходу назвати найбільш негативні риси характеру людини, які він не любить, зіграти в гру на виявлення почуттів до ближнього.
 По закінченню зустрічі молодь  дійшла висновку: толерантність – це милосердя, доброта душі, співчуття, повага, дружба та терпіння. Адже не даремно в народі кажуть «Толерантність врятує світ»!













Немає коментарів:

Дописати коментар