Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 21 листопада 2013 р.



80 років тому наш народ  пережив  катастрофу, яка могла  зупинити життя всієї нації. 80 років тому мільйони синів і дочок  України,  невинних людей, наших рідних  і близьких були без жалю винищені голодом.
    Голодомор 1932-1933 рр.  приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. Тільки правда про геноцид українського народу і чиста  пам’ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.
    Їм – неоплаканим і невідспіваним… Їм – позбавлених могили і шани - присвячений вечір-реквієм «Невиплакані сльози України», який відбувся 21 листопада 2013 року в бібліотеці-філії № 4 Кременчуцької міської ЦБС для дорослих. Учасниками заходу стала громада мікрорайону №16 на чолі з головою Ради ветеранів Тригуб Л.А. Бібліотекар читального залу Савченко Г.І. нагадала присутнім про історичні передумови виникнення голодомору, про страшну статистику та факти. Хвилиною мовчання пом’янули всіх загиблих.  
    Доповненням вечора став тематичний перегляд літератури «Джерело людської пам’яті». На вечорі демонструвалась хроніка про страшний  голод на Україні, звучали записи скорботних мелодій,  лунали вірші.
     Бібліотека закликала  всіх  учасників заходу  приєднатися до Всеукраїнської акції  «Запали свічку», яка відбудеться 23 листопада  в знак вшанування  невинно замученого голодом українського народу.
                Зроніть  сльозу. Бо ми не мали  сліз.
                Заплачте разом , а не  наодинці.
                Зроніть  сльозу за тими, хто не зріс,
                Що мали зватись гордо – українці.
    . 
                Згадайте нас - бо  ми ж колись  жили.
                Зроніть сльозу і хай  не гасне свічка.
                Ми  в цій землі  житами проросли ,  
                Щоб голоду  не знали  люди  вічно.
        
                       Харченко З.М., зав. відділом обслуговування



Немає коментарів:

Дописати коментар