Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 26 грудня 2013 р.



     Чарівний світ хенд-мейду

Творчість є постійним супутником людини в її повсякденному житті. Часто ми навіть не замислюємось над тим, що якась дрібна річ, зроблена своїми руками – це вже творчість, через яку ми проявляємо себе як особистості, розкриваємо свій внутрішній світ.
   В даний час модним і популярним стає hand made. Дослівний переклад з англійського – «руки роблять», тобто «зроблено вручну». Хенд-мейдом ми називаємо все, що створили талановиті людські ручки без допомоги хитромудрої виробничої техніки. Хенд-мейд – це вираження неординарних ідей і таланту автора в матеріальному вигляді. 
     У кожній речі, зробленій людиною, живе частинка його душі. І немає різниці, творить автор по власному натхненню або «на замовлення» - у будь-якому випадку він робить свою справу із задоволенням, інакше б не займався цим. І відчуття майстра, його стан у момент створення виробу передаються самій речі. Тому вони несуть тепло і любов. А нам всім хочеться тепла і любові – це один з чинників популярності хенд-мейду.
  З індивідуальних бесід з відвідувачами нашої бібліотеки стало відомо, що багато хто з них займається подібними видами творчості і цікавиться сайтами що пропонують інформацію та майстер-класи з хенд-мейда.
    Кожен з них використовує різні матеріали і техніку виготовлення виробів. Так, улюбленою технікою Тамари Мисак є декупаж, що в перекладі з французького означає «вирізувати». І дійсно, по суті, ця техніка є аплікацією. Поверхня декорується за допомогою мотивів, вирізаних з паперу, які після покриття лаком виглядають як справжній художній розпис. Тамара декорує пляшки салфетками, мотузками, кавовими зернами. 


    Галина Мармура виготовляє свої вироби з одноразового посуду, пластикових пляшок, целофанових пакетів, ниток.




    

Одне із захоплень Чинчик Яни - виготовлення новорічних ялинок з цукерок, саморобних ялинкових прикрас з тканини,   які будуть доречними в цю пору року в якості подарунка або прикрасять  домівку на свята. А найкращим подарунком для молодої мами буде торт з памперсів, який так майстерно вміє робити Яна.  





Всім, хто зацікавився даною темою, ми пропонуємо скористатися ресурсами Інтернету, що допоможуть вам ознайомитися з техніками хенд-мейду, пройти майстер-класи, обговорити з однодумцями на форумах цікаві ідеї, майстрам виставити, а усім бажаючим придбати оригінальні вироби ручної роботи.

http://hand-made.uol.ua/  


http://xobi.com.ua/handmade/     

http://hmhome.ru/     

http://uamasters.com.ua/

http://uroki-online.com/other/gandmade/   

http://stranamasterov.ru     

Тут  представлені:

 *   Уроки декору «М'які ялинкові іграшки своїми руками» (онлайн майстер-клас)
 *   Браслет з бісеру для початківців (навчальне відео)   
 *   Домашнє мило своїми руками      
 *    Поетапне малювання кольорів (відео урок)     
 *   Орігамі. Модульне виконання ялинки (онлайн майстер-клас)
 *    Намисто з полімерної глини (навчальне відео)
 *    Орігамі павук (навчальне відео)
 *    Карвінг з овочів та фруктів та ін.

       Наша інформація цим не обмежується. Наступного разу ми познайомимо вас з солодкими виробами наших відвідувачів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар