Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 20 січня 2014 р.



У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності український народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події до яких і відноситься 22 січня 1919 року, коли відбулося проголошення Акту Злуки між Західноукраїнською Народною Республікою (ЗУНР) та Українською Народною Республікою (УНР). «Це така дата, - як говорив один з учасників тих подій Л. Цегельський, що її виучувати будуть напам’ять українські діти грядущих поколінь побіч таких дат, як дата Хрещення Русі, як битва під Калкою, як битва під Полтавою або зруйнування Січі».  Його слова стали справді пророчими.  
   Саме Дню Соборності та Свободи України було присвячене чергове засідання молодіжного  клубу «Гармонія», яке відбулося 20 січня в бібліотеці-філії № 4.
   Розпочався захід з гімну України. Під час ерудит – вікторини «Україну свою пізнаю» юнаки та дівчата ознайомилися зі славетними сторінками вітчизняної історії, які стали першоосновою цього свята, пригадали про ті далекі часи, проявили свою обізнаність з питань історії України.
  День Соборності та Свободи України ще раз нагадав молоді, що Україна -   єдина держава і ми – єдиний народ.


                          Звучить Гімн України

Немає коментарів:

Дописати коментар