Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 12 лютого 2014 р.


  
  До 10-річчя урочистого відкриття меморіального комплексу "На Афганской тропе" в парку Воїнів-інтернаціоналістів та 25-річчя виведення  радянських військ з Афганістану бібліотека створила відеоекскурсію "Парк людської    пам'яті".            Презентація її відбулася 12 лютого 2014 року.  
     До рідних домівок в нашому місті не повернулися 20 героїв-афганців. У парку на «Алеї пам’яті» стоять 20 холодних гранітних обелісків – 20 коротких життєвих доль, 20 безмовних земляків-кременчужан, які загинули в Афганістані, до кінця виконавши свій військовий і інтернаціональний обов’язок. 
    Парк Воїнів-інтернаціоналістів – гордість не лише Молодіжного, але й  усього міста. За словами Руслана Аушева, голови Комітету у справах воїнів-інтернаціоналістів, «він є кращим на теренах СНД». 
      Почесним гостем заходу стала скульптор меморіалу Волкова Валентина Гнатівна. Вона розповіла про ідею виникнення скульптурної групи, про свою роботу над цим проектом і про те, хто став зразком для фігур. 
     На захід були запрошені гості - учасники бойових дій в Афганістані об'єднання ветеранів війни та військових конфліктів "Бойове братство" Федякін Леонід Володимирович та Дресвін Олександр Олександрович. Над їхніми головами свистіли кулі, кожна хвилина їхнього життя могла стати останньою, але їм випало щастя вижити і повернутися до рідної домівки. І сьогодні воїни-афганці поділилися  спогадами про свою бойову юність, яка пройшла в пекельному Афганістані, з учнівською молоддю ЗОШ № 26, показали фото тих часів з власних архівів, відповідали на запитання присутніх. 
     Учень 10 класу Соловйов Дмитро присвятив власний вірш для ветеранів-афганців, чим їх дуже розчулив. 
      Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Гостей  учні привітали квітами. Доповненням заходу став тематичний перегляд літератури "Війна. Чужа. Нежданна. Непотрібна. Геройство. Біль. Дочасна сивина".
     Відеоекскурсія "Парк людської пам'яті послужить віськово-патріотичному вихованню молоді і стане надбанням громадськості міста. Вона викладена в Інтернеті для загального перегляду за наступним посиланням:


        Бібліотека дякує громадській організації "Рідне місто" за надану мультимедійну техніку для перегляду відео.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар