Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 13 жовтня 2014 р.


  



   14 жовтня все православне християнство святкує день Покрови Пресвятої Богородиці. З 1997 року цей день є і офіційним святом українського козацтва. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України 17-18 ст. Відзначаючи це свято, ми вшановуємо наше славне козацтво і наше історичне минуле.
    Цій події присвячений козацький турнір «Де козак, там і слава», який відбувся сьогодні, 13 жовтня, в бібліотеці-філії №4. Змагалися між собою дві команди: учні 9-х класів ЗОШ №8 та ЗОШ №17.
   Розпочалось змагання інтелектуальною розминкою.
   В Україні з давніх-давен козаки мірялися силою. Найсильніші учасники команд змагалися силою духу і міцністю рук.
   У кожного козака був вірний товариш – його кінь. Тому особливо цікавим став конкурс, завданням якого було – при підтримці команди намалювати свого уявного коня з зав’язаними очима. 
    Все було між учасниками команд:  і влучне слово, і дотепні жарти, вигадки й розваги. А отамани (члени журі) визначили переможців. Учасники заходу довели, що не перевелись серед нас справжні козаки і дійсно «Козацькому роду нема переводу».
   

















Немає коментарів:

Дописати коментар