Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 1 грудня 2014 р.



Вроздріб – літери звичні, а разом,
В людських долях лишаючи слід,
Творять слово, приречене часом,
У смертельному вироку – СНІД.

Думав я, безтурботний, наївний,
Вирок цей проминути в обхід,
Та діагноз мій – ВІЛ-позитивний,
А по іншому – хворий на СНІД…     Тетяна Чорновіл

   Скільки б про СНІД не писали і не говорили, чомусь кожен з нас вважає, що ця хвороба існує деінде, тільки не поруч з нами. Проте статистика — річ уперта, а ми з вами маємо нині страшні цифри: кожен 100-й мешканець України – ВІЛ інфікований.
   «Всесвітній день боротьби зі СНІДом» вперше проголосили 1-го грудня 1988 року Всесвітньою організацією охорони здоров'я після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширенню обміну інформацією по ВІЧ/СНІДу.
Це пов’язано з тим, що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) придбав масштаби пандемії. Найбільше від розповсюдження цього небезпечного захворювання в Європейському Союзі і країнах, що межують з ним, страждає молодь.
   Саме цій темі 1 грудня було присвячено чергове засідання молодіжного клубу «Гармонія» бібліотеки – філії №4. На вечір – зустріч "Про ВІЛ/СНІД: стисло і відверто" була запрошена лікар-нарколог Кременчуцького наркологічного диспансеру Гончаренко Г.М. Юнаки та дівчата з увагою прослухали виступ лікаря та задавали їй різноманітні запитання, які їх хвилювали по даній темі.
В заході також прийняли участь учні ЗОШ №8. Під час вечора - зустрічі провідний бібліотекар Баланчук М.В. презентувала віртуальну виставку "Життя прекрасне - не згуби його".
  СНІД – особливо небезпечна хвороба, яка несе смертельну загрозу людству і ми маємо пам'ятати: здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах - найкращі методи профілактики СНІДу. Нехай усе жахливе, що сталося з іншими, обійде нас, залишиться далеко-далеко. Нехай кожна людина до кінця усвідомить усю небезпеку, яку несе СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції. Пам'ятайте: єдина людина, що може вберегти вас від СНІДу - це ви самі! 












1 коментар:

  1. Молодці, бібліотекарі! Проводите цікаві і змістовні заходи, завжди запрошуєте гостей!

    ВідповістиВидалити