Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 19 січня 2015 р.

Василь Симоненко 

80 років від дня народження

Можна все на світі вибирати, сину,
Вибрати не можна тільки Батьківщину.

   Літературна година «Поет, народжений з любові» проходила в бібліотеці філії №4 19 січня  2015 р. під гаслом «Я для тебе горів, український народе!» присвячена 80 – річчю від дня народження українського поета, журналіста Василя Симоненка.
      Нескорений як Прометей, з гарячою і пристрасною натурою, непримиренний до ворогів українського народу, великий патріот своєї Вітчизни, щирий і добродійний, Василь Симоненко увійшов у літературу як поборник правди і добра. Його чесне і щире слово несло людям правду про людину та світ,тому й тривожить душу, вчить любові до рідної землі й поваги до історії, а ще людської гідності, порядності й відповідальності  за все, що відбувається довкола.
      Розповідь Рєзнік Ж.М. про життєву, трагічну і творчу долю В.Симоненка викликала в учнів 9 кл. ЗОШ 26 велике захоплення його віршами. Що лише через поезію поет зміг передати прагнення народу, його багату душу і глибинну мудрість. Світло його творчості надихатиме ще не одне покоління справжніх українців жити і працювати заради своєї держави, як це робив В. Симоненко.
   
       Звучали пісні на сл. В.Симоненка:
«Виростеш ти, сину» у виконанні народного хору КНУКМ;
«Україні» у виконанні Олега Марцинківського;
«Я не помру» - Олесь Царук.








             

Немає коментарів:

Дописати коментар