Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 8 квітня 2015 р.



           Пам’ять, стій! Зупинись на хвилинку

         Серце замри...

         Це потрібно не мертвим ,

         Це потрібно живим.

11 квітня  за ініціативою ООН у світі відзначають Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Ця пам’ятна дата визначена на згадку про повстання бранців Бухенвальда, яке сталося 11квітня 1945 року. Незважаючи на відсутність зброї , полонені, ледве пересувні скелети, змогли подолати есесівську охорону і вибороти довгоочікувану свободу.

       8 квітня в бібліотеці - філії №4 відбулася година скорботи «Бухенвальдський сполох: заклик до живих». Учні КПЛНП  вшанували  світлу пам’ять тих, чиї життя безвинно обірвалися за колючим дротом, хто витримав страшні муки, страждання та вижив.

      Голова Кременчуцького відділення Міжнародного союзу колишніх малолітних в’язнів

Алексєєва А.К. розповіла про спогади кременчуцьких в’язнів та очевидців тих страшних звірств в концтаборах, про умови їх утримання.

     Ведуча Рєзнік Ж.М. ознайомила учасників заходу з одним із жорстокіших нацистським табором «ДУЛАГ № 160» - «Хорольська Яма». Це – табір смерті під відкритим небом для військовополонених Червоної Армії. Захід доповнював  перегляд літератури «Війна за колючою проволокою». Прозвучав «Бухенвальдський набат».

Немає коментарів:

Дописати коментар