Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 28 січня 2016 р.






      29 січня 1918-го нерівний бій біля невеликого містечка Крути на Чернігівщині, хоч і не врятував Київ від захоплення більшовиками, проте став символом самопожертви українських юнаків
     5 грудня 1917 року більшовицький російський уряд Леніна оголосив війну УНР. В середині грудня розпочалися реальні бойові дії. Ленін дав зрозуміти, що Радянська Росія не змириться з існуванням незалежної України, —  більшовики передбачали поширення революції (те ж саме зараз зветься "Рускім міром") і на терени України.
     29 січня 98 років тому відбувся бій під Крутами, в якому українські студенти пожертвували своїм життям, аби спинити армію більшовиків при наступі на Київ. Цей приклад самопожертви молоді багато в чому нагадує подвиг героїв Небесної сотні та "кіборгів". Минуло  майже сто років, а ми знову  змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв. 
     28 січня 2016 року бібліотека-філія № 4 вже традиційно провела масовий захід, присвячений цій героїчній  події в минулому нашої країни. На годину історичної пам'яті "Земля кипіла навкруги. Вмирало юне покоління" до бібліотеки завітали учні КПЛНП. 
     Ведуча Баланчук М.В. нагадала молоді про трагічний бій студентів, юнкерів та гімназистів з добре озброєним та вишколеним противником. Присутні мали змогу подивитися відео реконструкції битви під Крутами, фото їх героїчних однолітків та послухати музичні композиції і вірші, присвячені тим, хто душу й тіло поклав за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. 
    Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та сучасниками, які воюють на сході країни.  Тому учнівська молодь сприйняла цю тему з особливою увагою.





Немає коментарів:

Дописати коментар