Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 14 листопада 2016 р.


                                   Толерантне ставлення людини
                                   Збереже планету від негод,
                                   Розрубає мотлох павутини,
                                   Переріже нитку перешкод.

                                  Толерантне ставлення до всього
                                  Збереже, врятує і спасе,
                                  Допоможе вгледіть перемогу,
                                  Допоможе витримати все.

На Генеральній Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року була прийнята Декларація принципів толерантності та визнано необхідність впровадження толерантності в суспільство, тому що толерантність – це не тільки позитивний принцип, але і засіб підтримки миру, економічного і соціального прогресу всіх народів.
Під толерантністю розуміється «повага, прийняття і правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів прояву людської індивідуальності». Декларація проголошує «визнання того, що люди за своєю природою розрізняються за зовнішнім виглядом, соціальним становищем, мовою, поведінкою і цінностям і мають право жити в мирі та зберігати свою індивідуальність».
Толерантність є основою людських взаємин,  тому важно щоб  молодь навчилася умінню жити за принципом: стався до людей так, як ти хотів би, щоб вони відносилися до тебе.
Саме цьому вчилися юнаки та дівчата клубу «Гармонія» під час дебютного турніру «Толерантним бути важко», яке відбулося 14 лютого в бібліотеці-філії №4.
Команди по черзі демонстрували привітання різних народів.







В конкурсі «Двоє з одним олівцем» суперники вчилися умінню працювати в парі. Їх завдання було намалювати картини, не спілкуючись один з одним.





Особливо весело проходив турнір «Компліменти». Кожен з гравців вчився говорити компліменти учаснику іншої команди та кидав йому м’яч. Той хто отримував м’яч кидав його іншому гравцю і теж в свою чергу говорив комплімент.



Свої ерудицію молодь виявила в конкурсі «Висловлювання про толерантність.»
       


Під час турніру «Скульптура» гравці  старанно відображали емоційний стан людини, а команда суперників відгадувала пантоміму.
                                                        


Всім  уболівальникам турніру було запропоновано написати на листах
«дерева толерантності» поради та побажання, що треба робити для того, аби м. Кременчук стало простором толерантності.




По закінченню гри команди продемонстрували  символічні емблеми «Толерантністі».



В турнірі перемогла дружба!

  



Немає коментарів:

Дописати коментар