Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 30 листопада 2016 р.



Подолаємо СНІД разом!


Життя людей – то наче свічки,
Які горять в нічній пітьмі
Течуть, неначе воску річки,
Кудись змарновані роки.

      Здоров'я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Нажаль, поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечною продовжує залишатися проблема ВІЛ/СНІДу як в Україні, так і в цілому світі. Вірус імунодефіциту людини прогресує щороку та забирає життя мільйонів людей. Для нього не існує перешкод, він однаково вражає чоловіків, жінок і дітей.
      Нажаль, Україну визнано державою, яка найбільше постраждала від цієї хвороби в Східній Європі. За неофіційними даними, сьогодні в нашій  країні  ВІЛ-інфікованими є понад 1% населення. Тільки за шість місяців 2016 року було зареєстровано 7 612 нових випадків (з них 1 365 дітей до 14 років). 
      Зусилля вчених спрямовано на винайдення ефективних методів подолання СНІДу. Однак, поки що говорити про успіх, про перемогу над вірусом ВІЛ передчасно.  Реалії сьогодення вимагають посиленої уваги до проблеми, зокрема  профілактики цієї інфекції.
      З 1 грудня 1988 року людство відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що слугує  справі зміцненню організованих зусиль у боротьбі з даною пандемією. Безумовно, бібліотека, як інформаційно-просвітницький заклад не може стояти осторонь від цієї жахливої епідемії. Тому 30 листопада  в бібліотеці-філії № 4 на черговому засіданні молодіжного клубу «Гармонія» відбулася зустріч з наркологом «Небезпека химерного благополуччя».
     На захід були запрошені лікар Кременчуцького наркологічного диспансеру  А. А. Кірічік та священник церкви «Всіх Святих» отець Андрій. Під час виступу нарколога були розглянуті медичні аспекти ВІЛ/СНІДу та його попередження. Отець Андрій звернув увагу юнаків та дівчат на моральні причини цього захворювання. Гості  зустрічі неодноразово наголошували,  що кожна людина повинна до кінця усвідомити небезпеку, яку несе ВІЛ-інфекція і потрібно зробити все можливе, щоб уберегтися від неї. Здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах — найкращі методи профілактики СНІДу. 
   Бажаємо всім здоров’я. Бережіть себе та своїх рідних!
     
     













Немає коментарів:

Дописати коментар