Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 30 січня 2017 р.

Нам не забути славу Крут




Ще юнаки, ще майже діти,
А навкруги і смерть, і кров.
“На порох стерти, перебити!” —
Іде на Київ Муравйов.
Полків його не зупинити,
Та рано тішаться кати:
Коли стають до зброї діти,
Народ цей — не перемогти!

    Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути, що у Чернігівській області. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.
     Щоб згадати події того морозного січневого дня, сьогодні, 30 січня 2017р., на годину спілкування «Нам не забути славу Крут» до бібліотеки-філії № 4 завітали військові, які проходять службу в частині № 3059 Нацгвардії України. 



     Для них, сучасних молодих людей, які в наші дні носять військовий однострій, ця тема дуже близька. Кожен з військових в будь-який час може відправитися на схід, щоб захищати Україну від сусідньої держави, яка,  як і майже 100 років тому, посягнула на нашу цілісність та незалежність. Тому, прослухавши про трагедію Крут та переглянувши відео, присутнім було що сказати. Вони висловили думку, що тоді, як і тепер, Україні була потрібна сильна армія. І саме цьому в державі треба приділяти багато уваги, щоб вже наступним поколінням молоді не доводилося розплачуватися своїм життям за мир і спокій українців. 


    Герої Крут є прикладом для сучасних воїнів – тому що були такими ж завзятими тоді, у 1918-му, як і ті, кого ми назвали кіборгами, в 2014 – 2015. Вони, київські школярі та студенти, буди першими «кіборгами» у нашій історії. 
    Крути – це бій за майбутнє, майбутнє України. І цей бій триває. Тепер вже від нас залежить його результат. В наших руках шанс на остаточну перемогу, яку Україна чекає з 1918 року. А для цього нам потрібна єдність та рішучість. 
     
    


Немає коментарів:

Дописати коментар