Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 27 лютого 2017 р.

Екологічна просвіта молоді


       З метою формування шанобливого ставлення до природи та виховання екологічної свідомості підростаючого покоління 24 лютого 2017 року на базі Кременчуцької ЗОШ № 31 проводився міський конкурс-огляд екологічних агітбригад та театрів. Виступи колективів-учасників були присвячені охороні ландшафтів України. 







     Участь у конкурсі-огляді взяли 13 загальноосвітні школи міста. Конкурс проводився  у двох номінаціях:  "Екологічна агітбригада" і "Екологічний театр».







      Ми повинні не владарювати над природою, а співпрацювати з нею, бути не «царем природи», а її невіддільною частинкою – саме це довели виступи екологічних агітбригад навчальних закладів Кременчука:
ЗНЗ № 12 (агітбригада «Квітка»);
ЗНЗ № 26 (агітбригада «Джерельце»);
ЗНЗ № 4 (агітбригада «ЕКО і Ко»);
ЗНЗ № 7 (агітбригада «Зелена хвиля»);
ЗНЗ № 3 (агітбригада «Едельвейс»);
ЗНЗ № 5 (агітбригада «Промінь надії»);
ЗНЗ № 16 (агітбригада «Кришталеві джерела»);
ЗНЗ № 9 (агітбригада «Дивосвіт»);
ЗНЗ № 24 (агітбригада «Горисвіт»)








      У яскравій театралізованій формі передали гостроту найбільш актуальних екологічних проблем сьогодення учасники екологічних театрів:
ЗНЗ № 31 (театр «Веселка»)
ЗНЗ № 25 (театр «Паросток зелений»);
ЗНЗ № 1 (театр «Крокус»);
ЗНЗ № 10 (театр «Бумеранг»)







Критерії конкурсу були незмінні:
- актуальність екологічної проблеми;
- зв'язок з державними екологічними організаціями;
- результативність виступу;
- елементи народної творчості;
- рівень майстерності виконання;
- художнє оформлення;
- активізація аудиторії;
- відповідність костюмів;
- рівень режисури







      Підсумки конкурсу-огляду підводило компетентне журі до складу якого входили і працівники бібліотеки-філії №4, як центру екологічної просвіти молоді: З.М. Харченко , завідуюча бібліотеки і М.В. Баланчук, автор екологічного сайту «Кремінь-Еко».



     Журі конкурсу визначали кращих серед  команд. Екологічний театр «Крокус» ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів посів почесне І місце в номінації «"Екологічний театр».
     Серед екологічних агітбригад переможцем став ЗНЗ №4 (агітбригада «ЕКО і Ко») та екологічна агітбригада "Едельвейс" (ЗНЗ №3). 
       Тож щиро вітаємо переможців та призерів! 
       Висвітленням актуальних екологічних проблем рідного краю, оригінальністю художнього оформлення костюмів, сцени, достатнім вмінням виконавчої майстерності відзначилися всі учасники огляду.
     





  Працівники бібліотеки-філії №4 висловлюють подяку керівництву КЕНЦУМу за запрошення бути учасниками у складі журі на такому цікавому та пізнавальному заході. Участь в  конкурсі-огляді додасть досвіду в роботі бібліотеки по екологічному вихованні молоді, а кращі колективи будуть запрошені на масові заходи, що проходитимуть в подальшому по екологічній просвіті у філії.








Немає коментарів:

Дописати коментар