Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 21 лютого 2017 р.

Наша рідна мова – мова солов’їна



      Мова – духовний скарб нації. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший дар – МОВА. Це не просто засіб людського спілкування, це те найкраще, що живе у наших серцях.
      21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. І саме з цього приводу завітали до філії №4 учні ЗОШ №26 та нацгвардійці в/ч 3059. Вони з радістю погодилися прийняти участь в інтелектуальному спринті, який запропонували працівники бібліотеки.
       Учасники розбилися на дві команди і  активно відповідали на питання вікторини, із захопленням брали участь у конкурсах. Змагання проводилось у 4 етапи. 1-ий – відбірковий тур – містив завдання із фонетики, морфології та синтаксису. В 2-ий тур включені були завдання з лексики, фразеології, словотвору. 3-ій – глядацький тур, а 4-ий  – фінал. Туди ввійшли як монологічне висловлювання, так і словниковий диктант.
      Перемогу здобула команда «Мовних каскадерів» - військовослужбовців,  за що й отримала солодощі.

     Учасники спринту отримали задоволення від участі в цьому заході і висловили побажання й надалі зустрічатися та проводити такі ж цікаві та корисні змагання. 










Немає коментарів:

Дописати коментар