Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 15 березня 2017 р.

Німецькі бутербродні історії



2017 рік оголошено роком німецької мови в Україні і української мови в Німеччині. Таке рішення було прийнято на підставі того, що в Україні німецька мова є другою за обсягом вивчення в школах після англійської і за статистикою 52 відсотки школярів обирають її для вивчення як другу іноземну. Німеччина посідає друге місце (після Польщі) за кількістю обмінів студентами. Крім того 14 березня відзначається День бутерброда. 
Захід «Німецькі бутербродні історії», що пройшов в бібліотеці-філії №4, присвячений саме цій події. На нього були запрошені учні 9 класу ЗОШ №8 та 10 класу ЗОШ №26, викладачі і майстри регіонального центру професійно-технічної освіти №1 (КПЛНП), а в якості експертів - досвідчені господарки з ансамблю "Журавлина" УПП УТОС. А щоб розважитись, ми запропонували запрошеним гостям зосередити увагу на одному , відомому всім нам слову «бутерброд», яке теж походить з німецької мови. 
Слово "бутерброд" має німецьке коріння і складається із сполучення двох слів: butter - масло і brod - хліб. Адже самий простий класичний бутерброд - це хліб з маслом. Готувати його дуже просто, а сам процес не потребує використання спеціальних приладів, тому вони дуже популярні.
Історія розповідає, що ще в середні віки замість тарілок люди використовували великі шматки хліба, на який додавали рибу, овочі, м'ясо та іншу їжу. Коли з'їдали всі ці подукти, хліб викидали собакам, а якщо родина була бідною, то хліб також з'їдали.




Багато цікавих фактів, пов'язаних з класифікацією, приготуванням та складом бутербродів дізнались учні на заході. Особливий інтерес викликав майстер-клас по практичному приготуванню бутербродів, продемонстрований майстрами регіонального центру професійно-технічної освіти №1. Озброєні інформацією та прфесійними порадами, учні школи старанно змагались в конкурсах: "Парад бутербродів", "Бутерброд для любої матусі", "Найкреативніший бутерброд", "Найвищий бутерброд" та інших. Продукти для  проведення конкурсів допомогла придбати депутат міської ради Сідерка Т. А., за що ми їй дуже вдячні.



Щиро сподіваємось, що мета заходу досягнута. Ми змогли  не тільки розповісти про цікаві факти німецької мови,  які відомі не всім, а й розважити учасників, дати їм можливість позмагатись і поспілкуватись, скуштувати бутерброд, приготований своїми руками за допомогою власної фантазії.

















Немає коментарів:

Дописати коментар