Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 12 квітня 2017 р.


Урок екології в бібліотеці


     Тема людини і природи ніколи не стояла так гостро, як у наші дні, коли загроза екологічної катастрофи нависла над людством. Тому, вже декілька років поспіль в третю суботу квітня, коли земля прокидається після зимової сплячки і блакитними іскорками впевнено починає заглядати в очі весна, в Україні відзначається Всесвітній день довкілля.
    Саме цій даті присвячений урок екології  «Земля хвора людиною», який відбувся  12 квітня  в бібліотеці-філії №4.



  На захід була запрошена заступник директора з наукової роботи Кременчуцького краєзнавчого музею Соколова Ірина Михайлівна,яка  презентувала свою нову книгу «Смарагдові шати  Кременчука; історія міста в парках і скверах».Вона розповіла, що працювала над книгою у співавторстві з завідуючою науково-експозиційним відділом  Музиченко  Наталією Валентинівною.Задум написати книгу про парки і сквери  Кременчука виник більш ніж тридцять років тому. Музейні працівники власноруч обстежували парки і сквери, вивчали історію озеленення  Кременчука. Поступово зібрався цікавий матеріал; гербарій, книги, поштові картки, світлини,. спогади. Книга вийшла в 2016 році до 50- ти річчя відновлення діяльності музею і є своєрідним підсумком роботи багатьох поколінь  музейників,  а також подарунком рідному місту.


     В книзі викладено історичний огляд створення зелених насаджень Кременчука від початку створення парків і скверів до сьогодення. Видання вдало ілюстроване.
Авторка у своєму виступі наголосила, що останнім часом у нашому місті багато уваги приділяється озелененню і благоустрою. Адже якою б досконалою та оригінальною не була архітектура міста, не буде воно мати гарного вигляду без зелених насаджень. Затишок і красу в ньому створюють парки, сквери, дерева і кущі. Зелені насадження - це легені, якими місто дихає, його краса і гордість, створена постійною наполегливою працею містян.
    В кінці заходу бібліотекарі провели для присутньої учнівської молоді екологічну вікторину «В гостях у дерев і кущів».Учні активно демонстрували свої знання з різноманітної припрдної рослинності.








Немає коментарів:

Дописати коментар