Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 12 жовтня 2017 р.

СВЯТО МУЖНОСТІ Й ВІДВАГИ

      День  захисника  України відзначається в Україні 14 жовтня у День  святої Покрови Пресвятої  Богородиці водночас з Днем  українського козацтва. Це свято всіх  людей військової справи, доблесті  та честі.
                                  Вітчизну  зі святом вітаємо нині
                                  І хочемо, щоб вона мужніла і цвіла,
                                  Навіки слава, слава Україні,
                                  ЇЇ народу слава і хвала.

      В цей урочистий день ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого  звання  захисника Вітчизни, від  вкритих сивиною і увінчаних  нагородами  фронтовиків до молоді  нашого сьогодення.
Це свято, яке увібрало у  себе багаті та славні  ратні традиції, уособлює мужність  та героїзм оборонців  та визволителів рідної землі на всіх етапах  історії.

                                     Звання високе Чоловік
                                     І захисник  людського роду,
                                     Несіть ви гордо з віку в вік,
                                     Славні мужі свого народу!

      Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву. Отож на довгі часи  був і залишається запорізький козак ідеалом українського воїна - лицарем честі і мужнім захисником вільної держави.
        До цієї святкової дати в бібліотеці-філії  № 4 було  проведено свято мужності й відваги «Захисник  України – гордість моєї країни». Почесними гостями  на цей захід були запрошені представники з «Громадського  формування українських козаків». Цікавою була розповідь отамана Володимира Анатолійовича  Павлова про козаків Запорізької Січі, їхню  самовідданість, самопожертву, високий патріотизм та прагнення до свободи і незалежності. Капелан українського козацтва  В’ячеслав Іванович Андрієвський   продемонстрував  відео-реконструкцію «Битва  під Хотином».
       Олексій Степанович Солодкий, заступник отамана,  показав  зброю козаків: шаблю, батіг,  пістоль, мушкет та  дві гармати, одна з них гармата-сорока. Учні з  цікавістю роздивлялися зброю та фотографувалися з нею. Молодь переповнювало почуття гордості  за  українських козаків, за нашу Вітчизну. 
      Нехай  вже минули дні Запорізької Січі, але козацтво існує, як живеться в кожній людині прагнення до вільного, незалежного життя. Козак – воїн за духом і  воюватиме він не тільки  за честь та свободу. Шляхетність, мудрість, відвага – три основні прикмети козака. Шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не злякаєш. І у глибині душі кожного  українця живе козак-воїн, який нічого не боїться і  за Вітчизну  без  роздумів віддасть  своє життя.
















Немає коментарів:

Дописати коментар