Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 26 червня 2018 р.



Оберіг нашої держави

           28 червня наша країна відзначає День Конституції. 22 роки тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.
       Щоб ознайомити з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції  Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, бібліотека-філія №4 разом з Автозаводською державною адміністрацією провела годину громадянства «Конституція – основа моєї держави». Захід був організований для громади мікрорайону № 2. 





    Доповненням до свята стала невелика концертна програма у виконанні хору «Калина» Ради громадськості мікрорайону № 2. 


     Книги про історію Конституції України, добірка матеріалів про гетьмана Пилипа Орлика та його першу Конституцію були представлені на перегляді літератури "Конституція – фундамент правової держави", який організований в читальній залі бібліотеки.




      Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи українського державотворення.




        Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.



Немає коментарів:

Дописати коментар