Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

неділю, 4 листопада 2018 р.

«Лісова пісня» в бібліотеці

          31 жовтня в бібліотеці-філії № 4 відбулося фольклорне театралізоване дійство за мотивами п’єси Лесі Українки «Лісова пісня». Влаштували його місцеві літератори, члени клубу поетичного слова «Цвіт калини» під керівництвом Ігоря Герасименка.
         Драма-феєрія «Лісова пісня» вперше була поставлена рівно століття тому, 22 листопада 1918 року, на сцені  Київського драматичного театру. Вже сам жанр передбачає поєднання реального й фантастичного.
        Відтворити класичний сюжет в новому гумористичному забарвленні спробувала Ірина Залюбовська за участю Вікторії Сопільняк, Ігоря Герасименка та Людмили Загорулько. Автори перенесли події з Полісся на нашу сонячну, квітучу та родючу Полтавщину.
        Тут живуть незвичайні міфічні істоти, які охороняють свій невидимий людському оку світ: Мавка, Лісовик, Водяник, Русалки польова та водяна, Перелесник. В новій інтерпретації п’єси з’являються ще такі персонажі українського фольклору як Польовик, Повітруля, Берегиня, Полудниця, богиня Мокоша та Мати-Земля.
       А яке ж дійство без традиційних головних героїв п’єси! Лукаш, мати Лукаша, дядько Лев, Килина… На всіх вистачило ролей.
       Родзинкою цієї постановки стало те, що кожен з акторів вималював образ свого героя за власним уявленням і фантазією та вдало втілив його на «сцені». Тут були і поетичні виступи, і музичні номери під гітару, і цікаві діалоги, часто, з присмаком сатири та гумору.  Вони зуміли так влучно, колоритно та барвисто подати образ українського народу, що ти ще більше проникаєшся любов’ю до нього, його історії, культури, фольклору, обрядів, звичаїв.
        Театральне дійство поєднало в собі мистецтво і літературу.  Учасники заходу власноруч готували костюми.
      Переповнений зал глядачів - громада мікрорайонів №1,2,3, учні РЦПТО №1, бібліотекарі, читачі бібліотеки. Вони весело та корисно провели час. Виступ літераторів на них справив яскраве враження, а закінчився -  спільним фото на згадку.
        Театралізоване дійство стало унікальним способом знайомства та популяризації творчості кременчуцьких літераторів серед мешканців міста.
































Немає коментарів:

Дописати коментар