Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 11 грудня 2018 р.

Міжнародна правозахисна акція
«16 днів проти насильства»

Я маю право жити на землі.
   Творити, дихати, учитись.
           Примножувать багатства всі її,
       Своєю Україною гордитись.

        Зараз проходить Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля», яка була започаткована ще у 1991 році. Вона охоплює дві дати: 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насиллям та 10 грудня – Міжнародний день захисту прав людини.
      І сьогодні, 11 грудня у нас в бібліотеці-філії №4 відбулася правова розмова «Зупинити насильство – захистити себе».
      До нас в гості завітали спеціалісти Центру безоплатної правової допомоги – начальник відділу з правопросвітництва Світлана Терещенко та інспектори по зв’язку з громадськістю Максим Отченаш та Ярослава Крамаренко.     Живе та жваве спілкування зав’язалося з перших хвилин зустрічі. Учнівську молодь цікавили найрізноманітніші запитання щодо своїх прав. Вони задавали багато питань, а спеціалісти кваліфіковано відповідали на них.
      Гості заходу розповіли молоді що таке насильство; які види насильства найчастіше зустрічаються; як уникнути неприємних для них ситуацій; яка відповідальність за неправомірні дії згідно з чинним законодавством України? Особливо цікавили учнів розповіді про домашнє насильство, булінг в школі та безпеку виїзду за кордон.
      Присутні висловили щиру вдячність гостям за цікаву розмову та побажали і надалі зустрічатися в стінах нашої бібліотеки.












    

     

Немає коментарів:

Дописати коментар