Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середа, 3 квітня 2019 р.

Дари від щедрої землі

7 квітня міжнародна спільнота буде святкувати Всесвітній день здоров'я. Саме тому ми вирішили обговорити  з учнівською молоддю як зберегти здоров’я на довгі роки.
Згідно з висновками ВООЗ, існує чотири основні чинники, які більшою чи меншою мірою визначають стан здоров’я людини: спосіб та умови життя (50–55%), екологічна обстановка навколишнього середовища (20–25%), спадковість (15–20%) і рівень медичного обслуговування (7–15%).
Зауважте, спосіб життя має найбільший вплив на стан нашого здоров’я. Тому не зайве було наголосити учням, що здоровий спосіб життя закладає фундамент гарного самопочуття, зміцнює захисні сили організму та розкриває його потенційні можливості.
Основним чинником здорового способу життя є правильне, збалансоване харчування. Лікарі радять їсти більше свіжих овочів та фруктів.Що ж в них такого корисного? Які зміни відчуваєш, якщо будеш їсти їх частіше? А як отримати від них максимальну користь? Щоб дістати відповіді на ці запитання, ми з’ясували чотири вагомі причини : фрукти та овочі містять основні вітаміни та мінерали, багаті клітковиною, мають в своєму складі антиоксиданти і фіторечовини, а також допомагають із втратою ваги. Перегляд змістовних відео сюжетів доповнив розповідь бібліотекаря.




               Щоб розважитись, ведуча учням запропонувала пізнавальну вікторину,        загадки про овочі і фрукти та майстер-клас по створенню букетів з овочів та      фруктів. Зараз це популярна і модна фішка – створити   власноруч фруктово-      овочевий букет з яким можна завітати до друзів.




Сподіваємось,  наша бесіда і перегляд цікавих відео сюжетів про здоровий спосіб життя будуть корисними для молоді і сприятимуть свідомому ставленню до свого здоров’я змолоду.
Була і фото сесія на згадку!









Немає коментарів:

Дописати коментар