Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 22 травня 2019 р.

Етюди творчості Надії Нікітіної


        Мистецтво завжди відтворює життя і впливає на нього. А митець, відтворюючи дійсне життя, зобра¬жаючи в своєму творі той чи інший сюжет, ту чи іншу подію, завжди прагне виразити своє ставлення до життя. Він прагне поділитися своїми думками і почуттями з іншими людьми, хоче, щоб і інші люди відчули ті ж почуття, що і він, побачили  явище життя з його точки зору, зрозуміли так, як зро¬зумів його він сам. Живопис – це взагалі найяскравіший портрет душі автора. Картини створюються лише тоді, коли людина справді відкриває своє серце і дозволяє фарбам передати усі свої емоції та почуття. Саме тому можна повністю погодитись з висловом Пабла Пікассо, який сказав: «Живопис — заняття для сліпих. Художник малює не те, що бачить, а те, що відчуває.»



        Сьогодні ми запропонували старшокласникам цікаву зустріч з творчою і талановитою людиною, відомою в місті художницею і просто чарівною жінкою Надією Нікітіною. Живописом Надія Григорівна займається професійно, адже за фахом -  художник-дизайнер.  Вона розповіла молоді про свій творчий шлях, про участь у численних виставках, як оволоділа різними техніками живопису і  звідки до неї приходить натхнення. Відчувалось, що ця творча людина з доброзичливою і щирою душею оптимістично сприймає світ. А тільки в таких людях виникає бажання створювати яскраві і різнобарвні роботи: соковиті квітучі натюрморти, ліричні пейзажі.








           Особливе місце в творчості художниці займає портрет. Обличчя багатьох жителів нашого міста знайшли своє чудове відображення на полотнах Надії Нікітіної. Це портрети  художників, поетів, рідних серцю людей, друзів, знайомих та співробітників,  людей відомих і маловідомих, але всі вони написані автором з особливою любов`ю та майстерністю.








                 Надія Григорівна з задоволенням відповідала на запитання молоді і відчувалось, що  старшокласники зарядилися  позитивною енергетикою митця, а гостя, в свою чергу, отримала задоволення від спілкування з глядачем. Зустріч залишила приємні враження і масу позитивних емоцій, а Надії Григорівні ми бажаємо подальших творчих успіхів і натхнення




Немає коментарів:

Дописати коментар