Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 13 листопада 2019 р.

Прогрес чи деградація:
до чого призводить залежність від смартфонів


 Сьогодні досить часто можна помітити, як, замість спілкування, молоді люди проводять час разом кожен у своєму телефоні. Зазвичай, користувачі смартфонів починають свій день із, наприклад, перегляду соціальних мереж або стрічки новин та закінчують його так само. «Розумні гаджети» стали невід’ємною частиною нашого життя. Та науковці стверджують, що, поза нашою увагою, залежність від смартфонів радикально змінює нашє життя, і це не завжди має позитивні наслідки. 
    Як запобігти залежності від смартфонів? Як вибрати реальне життя, а не залишитися в «віртуальному світі»? Саме   такі важливі речі молодь клубу «Гармонія» та учні ліцею №17 вирішили обговорити  12 листопада на черговому засіданні. «Цифровий героїн»: молодь і смартфони» - так називався захід, на який була запрошена психолог Стегній Марія Сергіївна.





  Ця зустріч  стала  дійсно  перехрестям  думок. З  доводами 
психолога про  залежність  юнаків та  дівчат від  гаджетів та     їх шкідливий  вплив  на  емоційний,  фізичний   стан  людини важко було не погодитися.Хтось із присутніх задумався над проблемою, хтось  не відчував себе залежним  від гаджетів. Байдужих не було – бо смартфони зараз найулюбленіша річ для  молоді  та  вибирати  реальний  або  «віртуальний світ» мусить кожний особисто.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар