Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 22 грудня 2021 р.

Скажи "Досить!" 


        Роками в Україні тема насильства у сім’ї замовчувалася. Тривалий час це питання фактично залишалося в компетенції самої сім’ї. І, якщо в родині виявлявся кривдник, то жертви найчастіше залишалися із цією ситуацією наодинці. На жаль, більшість з них не звертаються за захистом своїх прав, оскільки не знають про шляхи вирішення цієї проблеми, бояться ще більше розлютити свого кривдника, намагаються вірити в те, що все налагодиться. 
          «Запобігання та протидії домашньому насильству «Досить!». Під такою назвою 21 грудня у філії №1 КМПБ спільно з ГО «Інша жінка» була організована зустріч з громадськістю мікрорайону Молодіжного. 
     Розпочала захід Євгенія Кривошапка, представник патрульної поліції м. Кременчука. Вона розповіла: що таке домашнє насильство; які бувають види насильства; в чому їх відмінність; як дізнатися, чи піддаєтеся ви домашньому насильству та про дії правоохоронних органів в разі насилля в сім’ї.




        Жертвами насилля можуть бути не лише жінки. На 18% піднявся показник насилля над чоловіками. Бувають ситуації, коли діти виступають кривдниками. Про те, як захистити себе, які права та куди звертатися в разі насильства, розповіла Альона Макаренко, гол. юрист відділу правопросвітництва місцевого центру з надання безкоштовної вторинної правової допомоги. 



          Психолог Наталя Недосвіт продемонструвала відеоролік на тему насилля. 





       Про те, як знайти себе та відновити сили з допомогою йоги, розповіла Наталя Кожевнікова, йоготерапевт, реабілітолог.
        Поради про першу долікарняну допомогу надав Роман Бутрімов, інструктор 44 Навчального центру, який працює з людьми з інвалідністю. 


      Під час зустрічі виникали гарячі дискусії, присутні ставили гострі запитання. Учасники роздали друковану продукцію - буклети, листівки, плакати даної тематики. Захід пройшов цікаво і хвилююче, інформація стала для багатьох корисною.
 

          По закінченню, як завжди, світлина на згадку про зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар