Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 7 лютого 2022 р.

 

     15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

     Після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав.

     Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року тривала війна. Участь у ній взяли 160 375 військовослужбовців з України. 3 360 з них загинули, 72 пропали безвісти, 3 560 стали інвалідами.

     Згодом керівництво тодішнього СРСР визнало війну в Афганістані політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.

     Філія №1 підготувала до цієї дати книжкову викладку літератури „Мужність залишається в віках”, яка експонується в інтернет-центрі. До уваги відвідувачів бібліотеки представлені книги кременчуцьких авторів – Анатолія Сербіна «Трагічні наслідки Афгану», Любов Васильєвої «Крізь призму сльози», Ігоря Моісєєнка «Сектор обстрілу «АІСТИ» та ін. Привертають увагу  фотографії та спогади про учасників бойових дій – наших земляків, які загинули, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані.

      Афганська війна залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків. Важливо зберегти пам’ять про ті події, вклонитися тим людям, які не повернулися з війни, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар