Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

середу, 25 травня 2022 р.

Рідна мова моя, поетична й пісенна


Щорічно 24 травня українці відзначають День слов’янської писемності і культури та вшановують пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, які дали поштовх для розвитку східнослов’янської писемності та заклали основу для подальшого удосконалення кирилиці. З нагоди цього свята філія №1 організувала біля свого приміщення вуличну книжкову виставку «Рідна мова моя, поетична й пісенна».



Культура та писемність – основа існування будь-якого народу, його «генетичний код» та національна скарбниця.   Наш спільний обов’язок не лише дбати про історико-культурну спадщину, а й забезпечувати розвиток сучасної креативної української культури.


До уваги відвідувачів були представлені книги про  виникнення слов’янського алфавіту, що отримав назву «кирилиця» на честь ім’я візантійського ченця Кирила.  Присутні дізналися про цікаві факти з питань історії, розповсюдження і функціонування слов’янських мов, отримали інформацію про розвиток слов’янської культури в сучасному світі. Молодь залюбки брала участь у вікторині та розгадуванні ребусів.



Яскравою вуличною книжковою виставкою бібліотека привертала увагу до себе усіх, хто проходив проспектом. Користувачі, взявши з виставки книги, поновили своє читання в бібліотеці. А також, завдяки цьому заходу, філія залучила нових читачів.





Немає коментарів:

Дописати коментар