Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 7 листопада 2013 р.



 Наша мова – Україна!
 Наша мова – солов’їна.
 Наша мова – ніжна, ласкава.
 Наша мова – багата, цікава.

 Наша мова – квітуча й барвиста.
 Наша мова прекрасна і чиста.
 Наша мова, як джерельце дзюрчить,
 Наша мова красиво, красиво звучить.

      З 1997 р. наш національний календар поповнився ще однією важливою датою для кожного справжнього українця – 9 листопада. У день Преподобного Нестора - літописця ми відзначаємо День української писемності та мови.

     До цього свята в бібліотеці-філії №4 відбувся конкурс юних філологів «Українську мову знай – гарно й чемно розмовляй»  на кращого знавця рідної мови. Учасниками заходу стали учні ліцею нафтопереробної промисловості. Конкурс складався з 7-ми турів: «Театр фразеологізмів», «Пеліндроми», «Словограй», «Мовознавство для допитливих», «Перекладач» та ін. Особливий інтерес викликала розминка для вболівальників «Жарти з мови».  Команда-переможець отримала нагороду. Захід збагатив присутніх знаннями про українську мову, її історію, традиції, допоміг дізнатись багато цікавого про українську словесність. Або просто дозволив цікаво провести цей час із нами.



Немає коментарів:

Дописати коментар