Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 6 березня 2014 р.

Він був сином мужика
І став володарем у царстві духа,
Він був кріпаком і став велетнем
У царстві людської культури
                      І.Я. Франко

     6 березня в бібліотеці-філії № 4 відбувся Шевченківський вечір "Хай вічно сяє Шевченкова весна" (до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка)
     Все йде, все минає...Та залишається пам'ять, добра слава про людей, імена яких з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує все людство.
     В затишному залі бібліотеки зібралися члени Ради громадськості мікрорайону № 16 щоб засвідчити повагу, любов та шану до великого патріота України, світового генія, майстра слова Т.Г. Шевченка. Його слово живе між нами, гнівне і ніжне, полум'яне і міцне.
     Ведуча заходу Рєзнік Ж.М. розповіла присутнім про велику літературну спадщину поета, яка продовжує служити людям, захоплює своєю мелодійністю, красою слова, зігріта гарячою любов'ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів.
     Кожна сльозинка, найменший стогін болю кріпака, страждання, надії і сподівання, хвилини радості. і тривоги лягли рядками на папір і зібралися у поетичній збірці, назва якій - "Кобзар" .
     Джерелом його невичерпного натхнення в найтяжчі хвилини завжди були з Тарасом Дніпро та Україна. Словами, присвяченими Славуті, починається творчість нашого геніального поета.
     Як заземленно космічний гімн, дивовижна органна музика, що розгойдує душу, звучать слова: "Реве та стогне Дніпр широкий".
     Немає у світовій літературі іншого поета, який би так ніжно, з любов'ю оспівав у своїй творчості жінку-матір усієї землі, берегиню, продовжувачку роду.
     Його невмируще:
                        Врага не буде, супостата!
                        А буде син і буде мати і будуть люди на землі. -
стало святим ідеалом для багатьох поколінь.
     Шевченко кожним порухом душі дбав про рідну землю, про рідний народ.
     Захід доповнював перегляд літератури та звучали пісні на слова Шевченка.



    

Немає коментарів:

Дописати коментар