Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 1 вересня 2014 р.

Нехай ніхто не половинить
Твоїх земель, не розтина, 
Бо ти єдина, Україно,
Бо ти на всіх у нас одна. 
                                                               Дмитро Чередниченко

«Українаєдина країна», - такою була тема урока знань, який за традицією відбувся  1 вересня в  бібліотеці-філії №4.

     Сьогодні ми повертаємося до своїх животоків – одностайно, щиро, не вагаючись. Саме сьогодні, в час бурхливих історичних, політичних перемін, нам, українцям, необхідно пізнати, зрозуміти клич нашої народної традиційної культури, її одвічний гуманізм, добробут, всепрощення, доброзичливість, щиру гостинність, щоб врівноважити свої вчинки, спрямувати їх на утвердження народних цінностей, забезпечення душевного затишку усім, хто живе на землі, що зветься Україна.
     Урок розпочався з гімну України, який натхненно заспівали юнаки та дівчата 10 класу ЗОШ № 8. Вони ще і ще раз пригадали бурхливі події, пов’язані з боротьбою українського народу за  свободу, незалежність та державний суверенітет нашої країни.
     Хвилиною  мовчання  молодь вшанувала пам’ять Героїв небесної сотні та воїнів , яки загинули під час  проведення АТО на сході нашої країни.
     Народна мудрість говорить: «Краще запалити одну свічку, ніж ганьбити пітьму». І якщо ці свічки запалахкотять у кожного з нас  у серці, то Україна, громадянами якої ми є, дійсно стане вільною і незалежною, могутньою державою, і в ній, як і в наших душах, запалає вогонь відродження.



Немає коментарів:

Дописати коментар