Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 22 січня 2015 р.


 Життя іде і все без коректур,
 і як напишеш, так уже і буде.
   Але не бійся прикрого рядка. 
             Прозрінь не бійся, бо вони як ліки. 
      Не бійся правди, хоч яка гірка, 
            не бійся смутків, хоч вони як ріки. 
Людині бійся душу ошукать,
            бо в цьому схибиш – то уже навіки.
                                                                Л. Костенко

   22 січня в бібліотеці – філії №4 відбулося чергове засідання молодіжного клубу «Гармонія», присвячене 390 – річчю від дня народження дівчини-легенди, народної поетеси - піснярки з Полтави Марусі Чурай та 85 річчю відомої української поетеси, авторки історичного роману у віршах «Маруся Чурай» Ліни Костенко.
   Українській літературі щастить на великих жінок. Поруч з талановитими і легендарними українками (від піснетворки Марусі Чурай до розстріляної фашистами Олени Теліги) постає перед нами Ліна Костенко - ця красива, мудра, мужня, талановита жінка з вічною таємницею в очах... Залишившись нескореною, вона зберегла не тільки власну честь і гідність, а честь і гідність рідної літератури.
   ЇЇ історичний роман у віршах "Маруся Чурай" займає перше місце не тільки в  творчості поетеси, а й серед українських творів XX століття. В ньому насамперед  йдеться  мова не тільки  про долю легендарної дівчини, зраду та кохання, а про насущні проблеми української нації і держави.
   Під час заходу: рандеву з книгою «Тут все переплелось - легенда і життя» звучали  вірші Л. Костенко, уривки з її  роману «Маруся Чурай», демонструвалися відеокліпи з піснями на вірші поетеси, а також народні пісні, автором яких вважають Марусю Чурай.
   Для молоді ця зустріч була  новим відкриттям  гранів таланту української поетеси Ліни Костенко та  величі душі полтавської козачки, української Сафо, образ якої співмірний з найпринаднішими жіночими образами світової літератури.










Немає коментарів:

Дописати коментар