Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 29 січня 2015 р.


Під Крутами пішли в безсмертя


     В історії України є багато трагічних сторінок. Але бій під Кругами займає серед них особливе місце. Там з жорстоким ворогом у боротьбу стали юнаки, які ніколи не тримали в руках зброї – студенти Київського університету Святого Володимира та учні гімназії імені Кирило-Мефодіївського братства,  їх було триста. І вони поклали голови за волю України.  
     29 січня 2015 року в бібліотеці-філії № 4 відбулася година історичної пам’яті «Вічна слава в кетягах калини», присвячена тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня; тим, хто спить у знаних і безіменних могилах, розкиданих по рідній і чужій землях; тим, кого в умовах більшовицької тиранії ми повинні були забути і викреслити зі своєї пам’яті, героям, які полягли в страшному бою під Крутами.
     Протягом заходу першокурсники КПЛНП мали змогу усвідомити  рядки української історії, де вписано героїчний подвиг юнаків, що полягли за незалежність молодої Української Держави на станції Крути, 29 січня 1918 року. На заході лунали вірші,  присвячені пам’яті героїв та патріотичні пісні, які в наш нелегкий час, коли потрібно знову відстоювати Україну,  викликають особливі почуття. 


Немає коментарів:

Дописати коментар