Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 24 вересня 2015 р.

Участь бібліотеки у ювілейній 

науково-практичній конференції екологів

 21 та 23 вересня бібліотека взяла участь у ХХ міжнародній науково-практичній конференції "Оцінка техногенного впливу на довкілля. Нові технології очистки промвикидів, зворотних вод, переробки відходів". 
     В ході роботи конференції обмінювалися досвідом  працівники екологічних відділів органів місцевого самоврядування, підприємств, наукових організацій, контролюючих органів, навчальних закладів екологічного спрямування. Відбулися презентації наукових розробок, проектування, будівництва природоохоронних об'єктів.
     Зав. відділом обслуговування бібліотеки-філії № 4 Харченко З.М. виступила з доповіддю про роль бібліотеки у вихованні екологічної культури і свідомості громади, про роботу за цільовою бібліотечною програмою "Екологічна просвіта молоді через книгу". Особливу увагу присутні науковці звернули на електронну енциклопедію "Кремінь-Еко" та пообіцяли надавати матеріали для публікації в цьому ресурсі, створеному бібліотекою.
    Участь у конференції - це можливість для бібліотеки укріплення існуючих зв'язків та налагодження нових з організаціями, які переймаються проблемами екології в нашому місті. Так працівники філії № 4 домовилися про проведення в наступному році спільних заходів з Кременчуцьким еколого-натуралістичним центром учнівської молоді.
    Ця науково-практична конференція стала ювілейною, тому на урочистому відкритті були відзначені пам'ятними подарунками всі ті, хто свого часу започаткував такі заходи. Професор Байрак Олена Миколаївна продемонструвала присутнім власні фільми про перші конференції та про регіональний ландшафтний парк "Нижньопсільський", на території якого, в оздоровчому комплексі ПАТ "Укртатнафта" і проводяться ці зустрічі науковців. 
     Бібліотека отримала попередню згоду Байрак О.М. на надання її власних фільмів для демонстрації на бібліотечних масових заходах екологічної тематики.
    Учасники конференції мали змогу побачити всю осінню красу та чарівність рідкісних рослин ландшафтного парку та прослухати розповіді про кожен екземпляр від фахівців-біологів. 



Немає коментарів:

Дописати коментар