Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 10 листопада 2015 р.



    
 Мова – незбагненнійший і найдосконаліший із феноменів людського суспільства. У світі немає нічого такого, чого не можна би було означити словами. Найтонші порухи людської душі, хвилюючі і вічні скарби духу, - все, що нагромадило людство тисячами років своєї свідомої творчої діяльності, закодоване в словах. Складна для вивчення і проста для сприйняття не розумом, а серцем, українська мова є найбільшим надбанням нашої культури і водночас її носієм, криницею духовності і моралі, дзеркалом одвічного українського менталітету, доброти, душевності, щирості, сприйнятливості до краси.

     9 листопада – День української писемності та мови. Саме з цього приводу у бібліотеці – філії № 4 ЦБС для дорослих пройшов мовний турнір «Краса українського слова». На захід завітали учні ЗОШ № 26. Після вступного слова були проведені мовні конкурси, де учні показали себе як справжні знавці своєї рідної мови. Команда-переможець  отримала приз – художню українську книгу.

       Турнір ми присвятили її величності Українській мові, щоб ще раз підкреслити, що те, чим ми повсякденно користуємося, те, чим оформлюємо свої думки, у що вливаємо емоції, є справжнім дивом, великим і прекрасним.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар