Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 12 листопада 2015 р.



16 листопада 2015 року  в усьому світі відзначається - Міжнародний день   

                               толерантності.
 
    Держави – члени  ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року на 28 сесії Генеральної асамблеї одностайно прийняли «Декларацію принципів толерантності», і у 1996 році, за пропозицією ООН цей день визначається як  
                    Міжнародний день толерантності.
    Найважчий і найпочесніший обов’язок на землі бути людиною. Людина – найвища цінність на Землі, творець усіх земних благ.
                    Ти знаєш, що ти людина?
                    Ти знаєш про це чи ні?
                     Усмішка твоя єдина,
                     Мука твоя єдина,
                     Очі твої – одні.
                                       В.Симоненко
                                         
     Людське життя…неповторне і звичне, радісне, сповнене глибоких переживань, солодке як мед,  і гірке, як полинь. У кожної людини  свої переконання, погляди, принципи, цінності. І всім нам доводиться жити на одній планеті, вчитися в одному класі, ходити по одній вулиці.
    І вберегти від воєн, суперечок і непорозумінь всіх людей покликана толерантність.
     Що таке толерантність? Для чого вона потрібна? З чого вона починається?
Ця тема була розкрита для  учнів 9-го класу ЗОШ №26, які були запрошені на гру – тренінг «Толерантність – це мова добрих справ і слів» яка проходила 12 листопада в бібліотеці – філії №4.
    Психолог Кременчуцького ліцею нафтопереробної промисловості №19 Бурдак Елеонора Федорівна провела з учнями тренінг за допомогою якого вони визначалися, наскільки кожен з них є толерантним, як краще оцінювати власні вчинки, розв’язувати конфлікти мирним шляхом. Бо толерантність – один із найнеобхідніших  принципів людського буття, вчитися бути терпимими і доброзичливими.
   Ведуча Рєзнік Ж.М. розповіла учням, що тема толерантності, взаєморозуміння,  взаємовідносини між людьми, благородство, вірність почуттів висвітлена в багатьох  фольклорних творах, казках, переказах та в художній літературі. Крок у формуванні толерантної свідомості серед молоді – це вивчення  світової художньої літератури, яка вчить людей найскладнішій науці – життю, життю за законами краси, вірності, духовності.




Немає коментарів:

Дописати коментар