Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 1 грудня 2015 р.

  


 У травні 1988 року Всесвітня організація охорони здоров'я прийняла резолюцію, в якій 1 грудня було офіційно оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. У цей день уряди країн світу традиційно звітують перед своїми народами про протидію епідемії ВІЛ/СНІДУ. Попри активні заходи медиків та гуманітарних організацій, швидкість поширення епідемії СНІДу залишаеться великою. За оцінками експертів, сьогодні понад 50 мільйонів жителів планети Земля є ВІЛ-позитивним, а понад 20 мільйонів вражені СНІДом. Кожного дня у світі інфікується 15-16 тисяч осіб, переважно молодого віку. На жаль, Україна визнана державою, яка найбільше за інших у Східній Европі постраждала від цієї хвороби.
   Саме темі ВІЛ/СНІДу 1 грудня було присвячено чергове засідання молодіжного клубу "Гармонія"  бібліотеки-філії №4. Учасники валеологічного дежавю "У капкані білої смерті" з увагою прослухали виступ лікаря-нарколога Кременчуцького наркологічного диспансеру Гончаренко Г.М., прийняли активну участь в обговоренні проблем пов'язаних з ВІЛ/СНІДом. В заході також прийняли участь учні ЗОШ №17.








Немає коментарів:

Дописати коментар