Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

вівторок, 16 лютого 2016 р.

Вічна таїна кохання


           В читальному залі бібліотеки – філії №4  15 лютого було проведено літературну годину "Вічна таїна  кохання" (за твором М. Коцюбинського «Тіні забутих предків»).
      Видатний український письменник М. Коцюбинський , майстер психологічних новел, написав історію одного кохання гуцульських
Ромео і Джульєтти. Коли ми вимовляємо «Тіні  забутих  предків», то в  уяві постають  сині Карпати, дзвінкі чисті потоки, пахне  смереками і гірськими травами, А  поряд люди, що вміють вірити й любити і вірно  кохати. Надзвичайно ліричний та драматичний твір. Це один з найвеличніших  творів української літератури  19 століття. Це не просто історія нещасливого кохання – це подорож в казковий та фантастичний світ  гуцульської культури.
  Іванові та Марічці, головним героям повісті, судилося стати українськими Ромео і Джульєттою, утілити  у своїх літературних долях головне – гармонію людських  душ.
               Така любов буває раз в ніколи
               Було і буде так у всі часи
               Любов, як сонце, світу відкриває
               Безмежну  велич людської краси.
Повість «Тіні забутих предків» це Вічна таїна кохання двох люблячих сердець – Івана й Марічки. Це справжній  скарб української літератури, шедевр українського художнього слова.

Демонструвалися уривки з фільму С. Параджанова  «Тіні забутих предків».





Немає коментарів:

Дописати коментар