Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 18 лютого 2016 р.


Барвінкове розмаїття - мови рідної суцвіття


Вона, як зоря пурпурова,
 Що сяє з небесних висот,
       І там, де звучить рідна мова,

                       Живе український народ.    /В.Сосюра/

21 лютого - Міжнародний День рідної мови.
     Мова - живий організм, який розвивається за своїми законами. Мова - нетлінний скарб століть, що передається від покоління до покоління і об’єднує минуле і прийдешнє. Мова - спадкоємність не лише в межах роду, а й народу. Вона, мов кринична вода, яку черпаєш, а їй немає ні кінця, ні краю.
     Напередодні свята, 18 лютого у читальній залі бібліотеки-філії №4 відбулася мовна гра "Ой яка чудова наша рідна мова - Стуса і Шевченка, Лесі і Франка", присвячена українській мові - одному з найбільших надбань нашого народу. Її учасниками стала учнівська молодь ЗОШ №26.
  Ведучою Харченко З.М. була підготовлена цікава конкурсно- розважальна програма, яка включала в себе ігри, вікторини, змагання на кращого знавця рідної мови. 
      Девіз гри - "Хто мову шанує свою, хай той переможе в бою". Цей захід збагатив знання учнів про красу рідного слова, його історію, традиції, допоміг дізнатися багато цікавого про визначних діячів словесності.
   Учасники заходу мали змогу показати свої уміння, навички, ерудицію, кмітливість.
        Гарний настрій та чудова атмосфера тривали упродовж всього свята. Переміг у мовній грі  Коваленко Віталій, учень  10-А класу, переможець ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури. Неабиякі знання показали Гладнєва Анна, Прокопенко Єгор, Скиба Катерина, Ярина Денис. 
 Щасливі та усміхнені всі учасники заходу сфотографувалися на згадку біля перегляду літератури.











Немає коментарів:

Дописати коментар