Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 25 квітня 2016 р.


     Чорнобиль. Чорний біль  нашої землі. 26 квітня  2016 року минає  30 років з дня найстрашнішої техногенної  катастрофи  в історії України, а, можливо, і в усьому світі.   30 років пройшло з того часу, як вибухнув  реактор на четвертому  енергоблоці Чорнобильської АЕС. Смертоносна пилюка  з ядерної печі покрила білі хати, квітучі сади, зелені ліси, засіяні поля. Тривогою  і болем наповнені наші серця за нашу  землю, яку зрошують кислотні дощі, за отруєні хімічними відходами ріки, за  небо з озоновими дірами, за вирубані ліси. Тривогою за майбутнє життя.
                                
                              26  квітня!
                       Люди не простіть!
                       Атомне століття раною горить.
                       Кличе  кожне серце стати з злом на боротьбу,
                       Щоб  зустріли внуки  вранішню  зорю.

     Дуже зворушлива  була розповідь ліквідатора  аварії на Чорнобильській АЕС   Віктора Павловича Ісаєнка. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять пожежників  і інших  фахівців, які   пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження прийдешніх поколінь. Урятований світ – найкращий  пам’ятник тим,  хто загинув  в Чорнобилі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб  ніколи не падала  на землю гірка зірка Полин.

                       Чорнобиль – попередження, Набат
                        Його уроків людство не забуде!


     До цього сумного ювілею   25 квітня 2016 року  в бібліотеці – філії №4 ЦБС для дорослих був проведений  вечір-реквієм  «Чорнобиль  в серці України, а тінь його по  всій Землі»  На цьому  вечорі-реквіємі  були присутні  учні ЗОШ № 17 та ліквідатор ЧАЕС Ісаєнко В.П. 


Немає коментарів:

Дописати коментар