Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

понеділок, 16 травня 2016 р.

     Красу врятує світ



     Щороку, 12 травня, в Україні відзначають день екологічної освіти. В цей день біля бібліотеки-філії № 4 відбувся розважально-пізнавальний захід – вуличне свято
                    «Нехай Земля квітує всюди». 






     Це свято стало чудовою нагодою об’єднати людей у справі захисту навколишнього середовища і ще раз нагадати про необхідність його збереження. Адже будь-яка природна краса потребує допомоги, догляду та захисту.
     
      На учасників вуличного свята чекали головні літературні персонажі Лесі Українки: лісова царівна  Мавка та її Лукаш, які запропонували участь у розвагах – іграх, вікторинах, конкурсах. 









     Привернули увагу громади до екологічних проблем за допомогою музики та жестів виступи екологічних агітбригад ЗОШ № 8 і 12







    Не оминули увагою та згадали сьогодні і страшну екологічну катастрофу 30-ти річної давнини - Чорнобильську трагедію, яка є особливо болючою темою творчості для поетеси Юлії Юхимівни Ющенко. Ця «мертва зона» - її мала батьківщина, бо народилася вона на Поліссі.  Вона продемонструвала кращі вірші з своєї останньої збірки "Чорнобильська віхола».




     Ліричні пісні про красу рідного краю пролунали у виконанні Марії Бочарової та Дарини Шаповалової, переможиці Всеукраїнських конкурсів, володарки Гран-прі фестивалю-конкурсу «Кременчуцьке розмаїття».  Наталія Царенко, солістка ансамблю пісні і танцю «Славутич», лауреат, дипломант Всеукраїнських та обласних конкурсів вокалістів, «пригостила» гостей свята пісенними варениками. 







Не гірше за титулованих співаків виступили і учні Кременчуцького професійного ліцею нафтопереробної промисловості. Наталія Юрченко виконала чудову оптимістичну пісню про Україну, а пісня «Исповедь» у виконанні Івана Гончарука просто вразила всіх присутніх своїм філософським змістом.  


  

    Вуличне свято стало можливістю активного сімейного дозвілля для родин. Малеча та діти старшого віку  проявляли свою творчість в малюнках на асфальті, та в конкурсі плакатів «Екологія навколо нас». І дорослі, і діти залюбки взяли участь у вікторині про природу. І запитання, і відповіді часом були веселими та неочікуваними. 









     Протягом свята працювала виставка КЕНЦУМу «Друге життя побутових відходів», яка показала як перетворити вторинну сировину на справжні дива. 




     На всіх бажаючих чекав майстер-клас по  виготовленню цікавих речей з  поліетиленових пакетів від Мармури Галини Василівни, працівника нашої бібліотеки. 



     Екологія природи тісно пов’язана з екологією людини. Про лікувальні властивості рослин  надала консультацію фармацевт  аптеки «Мед-сервіс» Катерина Олейник, а Мавка та Лукаш з задоволенням почастували  всіх бажаючих ароматним фіто-чаєм.











Красу врятує світ. Нам хочеться вірити, що після такого свята стосунки з природою у кожного  стануть добрішими, а серця – теплішими.  Звичайно, жодна людина сама не здатна врятувати цілий світ, проте кожен  із нас може зробити певний позитивний крок до захисту довкілля. 
                             
                                           Світ навколо шанувати,
                                           Треба з себе починати.

Немає коментарів:

Дописати коментар