Працюємо в рамках Проекту "Центр спілкування і дозвілля "Позитив". Для вас відкриті: читальний зал, абонемент, юнацький абонемент, пункт вільного доступу до Інтернету.

четвер, 26 травня 2016 р.

 Свято поетичного слова

25 травня, теплого весняного дня, читальна зала бібліотеки-філії № 4 була багатолюдною. Всі прийшли в піднесеному настрої, очікуючи зустріч з новою книгою поезії. А які вірші хочеться читати та слухати саме навесні? Звичайно ж про кохання! Саме таку лірику пише кременчуцька поетеса Валентина Лисич, член міжрегіональної спілки письменників, літературних спілок «Цвіт калини» та «Славутич».


     Цього разу поетеса презентувала збірку «Вдыхая жизни аромат…». Її вірші об’єднані однією одвічною темою – темою любові. Здається, віршами інтимної тематики нікого не здивуєш. Та поезія пані Валентини динамічна, жива, цікава і мінлива. Вона якнайповніше розкриває особливості погляду письменника, допомагає глибше заглянути в його думки.  

    
    На зустрічі лунало багато віршів Валентини Лисич, як у виконанні автора, так і  шанувальників її таланту. Поетеса Ірина Овчаренко, член літературної спілки «Славутич»,  прочитала  власний вірш, присвячений героїні нашого свята, а також декілька улюблених віршів із збірок пані Валентини. 


     Хто, як не юнь, може гідно оцінити та зрозуміти поезію кохання? Учні ЗОШ № 26 декламували вірші із нової збірки та щиро цікавилися у поетеси, як саме пишуться такі чудові твори. Питання були інколи досить відвертими, наприклад: чи знає  Валентина Олексіївна формулу власного кохання та чи є в неї вірші, які вона ніколи нікому не показує. 



    Не дарма кажуть, що талановита людина талановита у всьому. Багато талантів у пані Валентини. Вона за освітою педагог, а також чудова мама, яка виховала чотирьох дітей.  Має неабиякий хист до вишивання. В бібліотеці експонується персональна виставка  її вишитих картин. Крім цього Валентина Олексіївна ще  і музично обдарована людина. Присутні змогли в цьому переконатися, послухавши чудову гру на баяні у її виконанні. 



    Поезія і музика завжди доповнюють одне одного. Тож дуже органічно на заході лунали пісні у виконанні творчого колективу «Вербиченька»  та вокальне тріо «Осіннє золото» територіального центру соціального обслуговування Автозаводського району, учениці ЗОШ № 26.




    Сподіваємося, що святкове дійство усім припало до душі і дало позитивний поштовх до нових цікавих зустрічей в бібліотеці. А нам залишається побажати Валентині Олексіївні нових видань, які так само знаходитимуть відгук у душах читачів.








Немає коментарів:

Дописати коментар